zdravlje I ortopedski ulošci I ostala ortopedska pomagala I o nama I kontakt


ANATOMSKI KLASIČNI ULOŠCI
Ovo je linija ortopedskih uložaka koja je najzastupljenija od svih, te se preporučuje svima. Stopala imaju svoju dinamiku i statiku, tačno odredjene prijenose sila i težine, te složenu 26-koščanu arhitekturu povezanu mišićima i ligamentima. Obuća koju čovjek upotrebljava vrlo često dovodi do narušavanja normalne funkcije stopala, tako da da se javlja neravnomjeran raspored težine, a time i hoda, te deformacije, kao krajnji rezultat.
Naši ulošci sa patentiranom tehnologijom koji imaju uzdužni i poprečni svod i vraćaju stopalne svodove gdje bi trebali biti. Takav uložak je više preventivan, te se stoga i naziva anatomski. Izrada je individualna i od prirodnih materijala. Uložak je pogodan za korektivne dodatke koji ispravljaju deformacije kod djece do 16 godina.

EVALUX ULOŠCI
Evalux je izuzetno mekan materijal koji se već duže vrijeme koristi za izradu uložaka. Mikroporozan je te pruža mogućnost disanja stopala kroz njega. Inače je proizvod strukturno kompleksan, te s pravom zaslužuje naziv "Sandwich". Ovaj uložak proizvodi se u nekoliko boja, tako da je i svojim dizajnom atraktivan. Testiranjem je postignuto smanjenje bolova na stopalima, te Ahilovoj tetivi. Preporučuje se svima koji žele mekan oslonac za svoja stopala, te koji nose dublju (sportsku)obuću. Debljina uloška je 8 mm.

SPORTSKI KLASIČNI ULOŠCI
Sportski ulošci se od ostalih razlikuju u posebnim dodacima unutar strukture uloška. Radi se o mekanoj spužvastoj masi koja se ugrađuje neposredno ispod sloja kože kako bi se izbjeglo direktno dodirivanje strukture stopala sa strukturom uloška. Poznato je da se stopalo neko vrijeme mora navikavati na uloške. Kod ove linije to nije slučaj. Uložak je mekan, te je navikavanje nepotrebno. Izrađuje se serijski ili na temelju otiska. Ulošci se preporučuju prije svega sportašima, starijim osobama, te osobama sa jako osjetljivim stopalima. Materijali koji se koriste u izradi su prvoklasni, tako da ne postoji bojazan od alergijske reakcije ili nekih nepoželjnjih reakcija kože stopala. Debljina uloška može varirati tako da sportski ulošci mogu biti debeli izmedju 2 i 7 mm. Vrlo su ugodni, te se preporučuju svima koji žele lagan i ugodan hod, kao i osobama sa povećanom tjelesnom težinom.

Svi ulošci su klinički testirani i rade se po principu švedske ortopedije.

Ulošci se pravilno stavljaju u cipelu otraga do ruba na peti kako bi anatomska povišenja došla na odgovarajuće mjesto stopala. Uloške treba nositi svakodnevno, u početku po sat dnevno dok ne postanu ugodni.